ISTORIJA SE PONAVLJA Vašington najavio spasavanje kolaboracionista!
Tanjug/Ap

Očekivalo se da će američki Stejt department danas objaviti aktiviranje takozvanog izbegličkog programa nazvan "Prioritet 2", potvrdila su novinaru Rojtersa tri dobro upućena izvora koji su zahtevali anonimnost, ali Stejt department nije se za sada odazvao zvaničnom pozivu da prokomentariše ove navode.

Bajden se suočio sa pritiskom zakonodavaca i nezavisnih grupa da pomognu Avganistancima, koji su u opasnosti od talibanske odmazde zbog saradnje sa predstavnicima SAD tokom 20-godišnjeg američkog vojnog prisustva u toj zemlji.

ISTORIJA SE PONAVLJA Vašington najavio spasavanje kolaboracionista!

EPA

 

Izvor Rojtersa je potvrdio da će novi program za saradnike-izbeglice obuhvatiti Avganistance koji su radili na realizaciji američkih projekata, za nevladine organizacije i američke medije.

Ova grupa Avganistanca ne ispunjava uslove za program posebne imigracione vize (SIV), kojim su obuhvaćeni prevodioci i drugo pomoćno osoblje, angažovano na poslovima za američku vladu ili za porodice američkih predstavnika u Avganistanu.

Oko 200 podnosilaca zahteva za SIV, čije su vize u završnoj fazi obrade i članovi njihovih porodice, stigli su prošle nedelje u SAD, u okviru operacije evakuacije kojom je obuhvaćeno više od 50.000 ljudi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading