RASPALIO KALAŠEM NA CISTERNU PUNU NAFTE Za dlaku izbegnuta eksplozija i velika tragedija! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Cisternu su napali borci ISIS-a 16. jula blizu grada Karamaha u istočnom delu Rake. Snimci "Amaka" pokazuju da je napad bio potpuni neuspeh. Teroristi ISIS-a nisu uspeli da zaustave cisternu i ispucali su mnoštvo metaka uzalud.

Ciljana cisterna je navodno u vlasništvu grupe "Katerži", sirijske kompanije koja isporučuje naftu Damasku sa naftnih polja na severoistoku Sirije, a koja su pod kontrolom SDF-a. SAD su kompaniju sankcionisale 2018. godine zbog "trgovine naftom sa ISIS-om".

Ovo nije bio prvi takav napad. Teroristi ISIS-a napali su 29. juna konvoj cisterni koji je prevozio naftu u područja koja su pod kontrolom SDF-a na istoku Rake. Kao rezultat napada oštećeno je pet cisterni. Video snimak napada možete pogledati OVDE.

ISIS očigledno pokušava da poremeti isporuke nafte sa severoistočne Sirije u područja koja drži Damask. Teroristička grupa počela je da cilja pošiljke nafte ka oblastima pod kontrolom vlade pre dve godine, otprilike u isto vreme kada su SAD pooštrile sankcije protiv Damaska.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading