TENZIJA RASTE Rusi stavili ratni brod na nišan! (VIDEO)
Američka vojska

Rusija je danas potvrdila da prati kretanje broda španske ratne mornarice u Crnom moru, u trenutku kada NATO sa Ukrajinom sprovodi vojnu vežbu u tom regionu.

Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da je jedan španski brod ušao u Crno more kako bi učestvovao u vojnim vežbama "Sea Breeze 2021" (Morski povetarac 2021), prenosi Rojters pozivajući se na rusku agenciju Interfaks.

Pomorske vežbe u Crnom moru, koje su započele krajem prošlog meseca, će trajati do 10. jula i na njima učestvuje oko 5.000 vojnika i 30 brodova iz tridesetak država , među kojima više članica NATO.

Tenzije koje postoje između Ukrajine i Rusije uzrok su čestih incidenata u Crnom moru, a u jednom od poslednjih,kako su naveli ruski zvaničnici, fregata holandske ratne mornarice "Evertsen", koja se nalazila u neutralnim vodama, 24.juna je promenila pravac kretanja i uputila se prema Kerčkom moreuzu, a kako bi sprečili povredu ruske granice podignuti su lovci Su-30 i bombarderi Su-24, što je navelo brod da promeni kurs plovidbe.

Dan ranije prema ruskom ministarstvu odbrane britanski razarač "Defender" ušao je tri kilometra u teritorijalno more i prešao rusku granicu u području rta Fiolent na Krimu, kada je ruski brod ispalio hice upozorenja, a avion Su-24M je izveo upozoravajuće bombardovanje u pravcu kretanja broda.

London je ubrzo nakon toga demantovao da je pucano na britansko plovilo i tvrdi da se nije nalazilo u ruskim teritorijalnim vodama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading