NEMA PREDAJE  Tramp: Vratićemo uskoro i Senat i Kongres i Ameriku!
EPA/DAVID MAXWELL

Mediji navode da će „tanka većina“ koju demokrate imaju u oba doma Kongresa biti dovedena u pitanje na kongresnim izborima 2022. godine.

- Postalo je pravilo da posle predsedničkih izbora opozicija osvoji Kongres. Ako je istorija pokazatelj, republikanci imaju velike šanse da osvoje nova mesta na tim izborima - naglašava „Glas Amerike“.

Inače, miting u Velingtonu je prvi veliki Trampov skup otkad je napustio Belu kuću, i označava povratak njegovim MAGA mitinzima ( skraćenica od Make America Grat Again - „Učinimo Ameriku ponovo moćnom“). Tramp je ponovio svoj već poznati spisak žalbi i pritužbi - na republikanske kongresmene koji su ga izdali, na sudove koji su, navodno, poništili njegovu pobedu i pokrali izbore, na bivšeg potpredsednika republikanca Majka Pensa koji je, kako kaže, mogao da zaustavi Kongres u potvrdi Bajdenove pobede 6. januara…

- Imali smo veliku pobedu a oni su uradili nešto što nikada više ne bi smelo da se dozvoli. Vratićemo Predstavnički dom Kongresa, vratićemo Senat, preuzećemo natrag Ameriku i to ćemo učiniti uskoro - rekao je Tramp pred nekoliko hiljada pristalica.

NEMA PREDAJE  Tramp: Vratićemo uskoro i Senat i Kongres i Ameriku!

EPA/ SARAH SILBIGER

Džo Bajden

On je upozorio da je politika predsednika Bajdena dovela do „zabrinjavajućeg porasta“ broja ilegalnih imigranata koji dolaze u SAD preko granice sa Meksikom, i najavio da će posle mitinga u Floridi na Dan nezavisnosti 4. jula, održati veliki miting u Teksasu, na granici Meksika i SAD.

Sledi osveta, kongresmen Gonzales prvi na spisku

Tramp je na skupu jasno predstavio plan kako će se osvetiti republikanskim kongresmenima koji su glasali za njegov opoziv, a kao prvog „izdajnika“ je označio g kongresmena iz Ohaja Antonija Gonzalesa, koji je bio jedan od 10 republikanaca u Predstavničkom domu koji su glasali za njegov opoziv. 

- On je lažni patriota i svaki republikanac treba da glasa da se on izbaci iz Kongresa - poručio je Tramp.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading