Ne, muškarac iz Bijeljine nije bio i pop i hodža i nadbiskup!
Printscreen

Naime, na našem portalu objavljen je tekst o muškarcu koji je u Semberiji varao vernike predstavljajući se kao pravoslavni sveštenik na zameni. U ovoj satiričnoj priči se navodi da se ista osoba predstavljala i kao nadbiskup, a da je, pored toga, ”u okolini Tuzle obavio nekoliko dženaza”. 

Međutim, kako je pokazala analiza portala Raskrinkavanja.ba, vest je plasirana na taj način kao da je u pitanju prava, a ne satirična vest.

Originalnu vest objavio je satirični portal Bijeljina Njuz je portal koji objavljuje isključivo satirične sadržaje. 

FakeNews Tragač, fact-checking portal iz Srbije, kontaktirao je redakciju portala Bijeljina njuz, od koje su dobili kontakt čovjeka čije su fotografije iskorištene kao oprema za satiričnu priču. On je izrazio iznenađenost dometom ove satirične “vijesti”.

- Nisam očekivao da će u vest iko da poveruje, ali isto tako nisam očekivao ni da će ljudi da komentarišu vesti Bijeljina njuza gde se pitaju da li je stvarno istina da je u Čađavici izronila podmornica iz Drugog svetskog rata i da ćurke pojedu 25 metara asfalta - kaže sagovornik FakeNews Tragača.

Ovaj tekst nastao je kao korekcija originalnog nakon što je portal Raskrinkavanje.ba prvobitni tekst ocenio kao prenošenje lažnih vesti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading