rusija, policija, protest
Printscreen youtube
rusija, policija, protest

Printscreen youtube

rusija, policija, protest, Foto: Printscreen youtube

* 300 učesnika zabranjenog protesta uhapšeno

* Policija u Moskvi zabranila okupljanje

* Pohapšeni se terete za remećenje javno reda i mira

Moskovska policija uhapsila je danas oko 300 učesnika nedozvoljenog protesta u centru Moskve, saopštio je moskovski glavni direktorat pri Ministarstvu unutrašnjih poslova.

"Privedeno je 295 osoba na nedozvoljenom protestu u centru prestonice, zbog narušavanja mira", rekao je jedan policijac dodajući da većina učesnika protesta nisu građani Moskve, prenosi Tass.

Američka agencija AP prenosi da je došlo i do fizičkog sukoba između učesnika protesta i policajaca koji su nosili šlemove i kacige, kao i da su demonstranti uzvikivali "Rusija će biti slobodna".

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kako se navodi, proteste je zakazao opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji je zbog toga uhapšen u sredu i osuđen na 30 dana.

Uoči protesta nekoliko članova opozicije je uhapšeno, uključujući Iliju Jašina, Dmitrija Gudkova i Navaljnovog najbližeg saradnika Ivana Ždanova.

 

Navodi se da su protesti zakazani zbog odluke izbornih vlasti da zabrane pojedinim opozicionim kandidatima učešće na izborima za gradsko veće, jer navodno nisu skupili dovoljan broj potpisa.

BONUS VIDEO: KFOR na severu Kosova