Sirijska vojska
Youtube/Printscreen
Sirijska vojska

Youtube/Printscreen

Sirijska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Pre nekoliko minuta, Sirijska arapska vojska (SAA) oslobodila je nove teritorije u istočnom Idlibu nakon kraha džihadističke odbrane u blizini grada Marat al-Numana.

Prema izveštaju reportera sa fronta u istočnom Idlibu, Sirijska arapska vojska uspela je da oslobodi dva grada od džihadista; to su gradovi Maratah i ​​Kafr Basin.

Bitka za Marat al Numan

Liveuamap

Bitka za Marat al Numan, Foto: Liveuamap

Kao rezultat ovog napretka, 25. divizija specijalnih snaga Sirijske arapske vojske (ranije Tigrovi) našla se nadomak posmatračkog mesta turske vojske u blizini grada Heš u istočnom Idlibu.

Sirijska arapska vojska već je opkolila najmanje tri turska posmatračka mesta u Idlibu i Hami, ali još uvek moraju da opkoljavaju nemali broj njih dalje na severu Sirije.

U isto vreme, Sirijska arapska vojska gotovo je na pragu da potpuno opkoli grad Marat al-Numan, jer su njihove snage već zauzele severnu i istočnu stranu grada.

Sirijska vojska će verovatno ostaviti otvoren jedan put izvan Marat al-Numana, tako da se džihadisti Hajat Tahrir al-ŠamA (HTS) mogu povući iz grada i izbeći dugu bitku.