ARILJE BRUJI O VLADINOJ MAŠINI! Neverovatan izum, evo kako je napravio bonsek za drva! (FOTO)
Foto: RINA

Zima kuca na vrata, a meštani ariljskih sela već odavno su pripremili drva kako bi se ogrejali tokom dugih, hladnih meseci.

Ove godine drva su bila skoro duplo skuplja nego prethodnih, ali je zato Ariljac Vladimir Nikolić pronašao način da uštedi i to tako što je sam konstruisao mašinu za sečenje drva. Za to su mu bili potrebni ostaci dečje tramboline, motorna testera i oluk za odlaganje piljevine. Nekada nije mogao bez komšije, a danas mu ne treba niko. Naizgled jednostavna konstrukcija mašine uopšte nije takva, a da bi je sklopio morao je ozbiljno da se pomuči.

- Gledao sam društvene mreže i ideja je došla sama od sebe. Na jutjubu sam video kako to izgleda, zatim sam ideju prostudirao i bacio se na realizaciju. Na konstrukciju tramboline postavio sam testeru, a u nastavku postavio oluk kroz koji prolaze ostaci piljevine. Patent se pokazao kao uspešan. S obzirom na to da ova mašina služi za seču malo tanjih drva, ja sam zadovoljan onim što sam napravio", rekao je za RINU Vladimir, kontruktor ove neobične mašine.

ARILJE BRUJI O VLADINOJ MAŠINI! Neverovatan izum, evo kako je napravio bonsek za drva! (FOTO)

Foto: RINA

 

Da je ovaj improvizovani bonsek jako dobar i koristan, ubrzo se pročulo po selu, pa su komšije Vladimira ubrzo pitala da ga i njima pozajmi kako bi što brže, lakše ali i jeftinije spremili drva za zimu.

- Služi se ceo kraj sa ovom mašinom, korisna je sprava jer za jedan dan možeš da istružeš i do petnaest metara drva. Koliko vidim za njega nema zime, a kad nema za njega, neće biti ni za nas - dodaju komšije.

Dakle, jedna testera, bačena trambolina, dobra ideja i majstorska ruka napravila je spravu koju danas poštuju komšije i seljani, jer više ne čekaju da stignu na red kod drvoseče. Vladimir Nikolić je najbolji dokaz da se sa malo mašte i dobrim "kefalom" može doći do pravog rezultata

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading