HIT U KIKINDI! Zoranova "penis paprika" prava je atrakcija (FOTO)
Foto: Alo!/M.O.

„Penis paprika“ postala je prava atrakcija kojoj se podjednako čude i žene i muškarci. Kikinđani je gledaju u neverici, jer ova ljuta sorta, u crvenoj i zelenoj boji, potpuno opravdava svoje ime.

-To je njen zvanični naziv koji je napisan u Katalogu neobičnih vrsta povrća koji posedujem. Stvarno mi nije jasno zašto se svi tome čude-kaže nam ovaj povrtar.

Anegdota na račun neobične paprike ima da im se ne zna broj, pa Zoran navodi da mu je najinteresantnije što najviše žene pogađaju njen naziv, dok su muškarci zakazali u asocijacijama.

MPC PROPERTIES DONEO ODLUKU DA UGASI RASVETU NA FASADAMA SVOJIH OBJEKATA TOKOM NOĆI - Alo.rs

-Od pet žena koje posete moju tezgu, sve pogode kako se paprika zove, dok od istog broja muškaraca, samo jedan kaže njen tačan naziv-navodi Milić ta „Alo!“.

Neobičnog oblika, ali lekovito, povrće nailazi na dobar odziv Kikinđana, a Zoranova tezga, naročito je posećena ove godine.

-Prvi put sam „penis papriku“ proizveo ove godine. Domaćice su bile malo rezervisane, tek po koja je ju je kupovala, a onda je postalo sve učestalije, probaju je i sviđa se kupcima. Ljuta je, ali ne previše-kaže ovaj Kikinđanin i dodaje da je trebalo puno rada i upornosti da se opstane u povrtarstvu, ali se na kraju isplatilo.

Centralna tačka Srbije određena preciznim geografskim merenjima - Alo.rs

Potvrdu za kvalitet dobio je na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, što mu je bio još jedan podstrek da istraje.

Neobično, ali zdravo

Zoran u svojoj bašti gaji i biljno jaje, meksički krastavac, oko 7 vrsta patlidžana i paprike i brojne druge.

-Gajim dve vrste ljubičastog patlidžana koji je mnogo zdraviji od mesa. Obiluje biljnim proteinima, ne ljušti se i nije gorak. Pored „penis paprike“, najinteresantnija je i trešnjara, jer nalikuje trešnji, takođe je ljutog ukusa-priča ovaj povrtar čije neobične vrste koštaju 300 dinara po kilogramu.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aristokle

29.09.2022 13:23

Nije čudo sto žene pogađaju ime paprike bolje od muskaraca, one imaju provereni "naučni" pristup "nekim stvarima" !