"DIVLJI VIDIKOVCI" SU VELIKA OPASNOST, MNOGI ZBOG SELFIJA RIZIKUJU ŽIVOT Nakon tragedije na Tari iz Nacionalnog parka apeluju
Rina

Tragedija koja se dogodila na Tari kada je član filmske ekipe upao u provaliju i  Iz Nacionalnog parka Tara navode da do same nesreće nije došlo na vidikovcu Banjska stena, već na lokalitetu koji je udaljen jedan kilometar.

"Reč je o neuređenoj i neobezbeđenoj lokaciji na kojoj nije dozvoljen pristup posetiocima. Ovim putem apelujemo na posetioce da se drže obeleženih staza i uređenih lokaliteta. Takođe, molimo sve posetioce da se ne penju, ne naslanjaju i ne preskaču ograde na vidikovcima i ne dovode sebe i druge u opasnost", kažu u Nacionlanom parku Tara.

Na svih deset vidikovaca na Tari postavljene su zaštitne ograde, a najveći problem predstavljaju takozvani "divlji vidikovci" koji nisu adekvatno obezeđeni.

"Jako je važno da se poštuju rampe i putokazi kako ne bi došli u opasnot. Često se događa da zbog fotografisanja ljudi sebe dovode u opasnost. Prelazak zaštitnih ograda strogo je zabranjeno, stoga apleujemo još jednom na sve posetioce da to nikako ne čine", poručuju iz NP Tara.

 

 

 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading