SVIM SNAGAMA ZA ŽENSKO ZADRUGARSTVO "Naši snovi su bili samo na papiru dok nije stigla podrška države"
Ministarstvo za brigu o selu

- Nema ništa bolje od dobrog primera. A ova zadruga upravo to može da bude. Voćarska u voćarskom kraju, a pritom i ženska zadruga - izjavio je Krkobabić.

Ministar je sa kopredsednikom Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, predsednikom Akademijskog odbora za selo SANU, akademikom Draganom Škorićem, u prisustvu predsednika opštine Kosjerić, posetio žensku voćarsku zadrugu „Kosjerka“.

SVIM SNAGAMA ZA ŽENSKO ZADRUGARSTVO

Ministarstvo za brigu o selu

 

Zadrugu je osnovalo pet mladih žena koje svoju budućnost vide u Kosjeriću.

Njihovi proizvodi – sokovi i džemovi, po njihovim rečima, u šta smo se i lično uverili, ne sadrže ništa osim voća. Sve što proizvedu namenjeno je poznatim kupcima.

Zadruzi „Kosjerka“ je iz programa Vlade Srbije namenjenog zadrugama 2019. godine dodeljeno 7,5 miliona dinara za nabavku opreme za preradu voća.

SVIM SNAGAMA ZA ŽENSKO ZADRUGARSTVO

Ministarstvo za brigu o selu

 

Krkobabić: U Sečnju planule kuće - Alo.rs

Danas ova zadruga prerađuje oko 1000 litara voćnog soka na dan ili oko 500 kilograma džema od najkvalitetnijeg voća sa Povlena i Maljena. Proizvodi su potpuno prirodni, bez dodatka aditiva i šećera i nalaze svoje mesto u hotelskim ponudama, a uskoro će prema svim standardima, biti spremni i za izvoz.

Direktorka zadruge Marija Blagojević izjavila je: - Naši snovi su bili samo na papiru dok nije stigla podrška države. Ova sjajna oprema nam je bila vetar u leđa da krenemo da prerađujemo proizvode iz naše najbliže okoline - maline, jagode i crne ribizle.

Naš slogan je 100 % voće i ništa osim voća!

SVIM SNAGAMA ZA ŽENSKO ZADRUGARSTVO

Ministarstvo za brigu o selu

 

Akademik Dragan Škorić izjavio je da ovaj kraj krase voće i mladost koji, upotpunjeni znanjem, daju ovakve proizvodne pogone koji su pravi primer za Srbiju i njen nastup u svetu.

Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić izjavio je da je ova ženska zadruga okosnica razvoja sela Kosjerić i podstrek za nove mlade ljude da razvijaju svoje poslove i ostaju na selu.

- Sprega države i lokalne samouprave jedini je način da sačuvamo selo i život u njemu - rekao je Đokić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading