ANA BRNABIĆ POSLE SASTANKA SA HENDSOM Prioritet Srbije pronalaženje održivih rešenja
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica vlade istakla je da je zelena tranzicija od izuzetne važnosti, kako za postavljanje ekoloških standarda u Srbiji, očuvanje životne sredine i kvaliteta života, tako i za podsticanje investicija i inovacija i dalji razvoj privrede u našoj zemlji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.


Jedan od prioriteta Srbije je, kako je navela Brnabić, strateško ulaganje i pronalaženje održivih rešenja za postizanje energetske stabilnosti kroz zelenu energiju, i tom smislu, izrazila je uverenje da postoje veliki potencijali za saradnju sa Ujedinjenim Kralljevstvom.

S obzirom na to da Velika Britanija postiže izvanredne rezultate u oblasti energetike i Zelene agende, državni ministar Hends istakao je da je njegova zemlja spremna da u ovoj sferi podrži Srbiju i prenese svoja iskustva kroz zajedničke projekte.

Predsednica Vlade poručila je da Srbija izuzetno ceni spremnost Velike Britanije, da aktivnim učešćem podrži Srbiju u ovom važnom pitanju i pruži konkretnu pomoć u oblasti zajedničkih programa i projekata u cilju podrške planiranju i razvoje Zelene agende obe države.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno iskoristiti sve potencijale za dalji razvoj ekonomske i bilateralne saradnje dve zemlje.

BONUS VIDEO:

Jelena

Komentari (0)

Loading