UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA U NOVOM SADU Pokrenuta akcija čišćenja javnih površina
Tomislav Stevanović

Formiranje divljih deponija, kako ističu u „Čistoći“, predstavlja jedan od izazova u oblasti zaštite životne sredine koji Grad pokušava da reši, kako redovnim uklanjanjem i merama prevencije njihovog stvaranja, tako i jačanjem svesti i edukacijom građana o pravilnom postupanju sa otpadom.

U okviru akcije do sada je uklonjeno nekoliko divljih deponija u Veterniku kod groblja i u Futogu u Ulici Sonje Marinković. U Petrovaradinu kod „Pobede“ je planirano uklanjanje divljih deponija i to najpre na lokaciji Temerinski put broj 100, kod „Gasne stanice“ i na lokaciji Ulice Majke Jugovića, kod Malog Beograda.

Akcija će biti nastavljena u sredu, 8. septembra godine uklanjanjem divlje deponije na lokaciji Čerevićka skela, a dan kasnije, 9. septembra u Kaću, na lokaciji u Ulici Moše Pijade - ugao sa Ulicom Stefana Nemanje.

Deo sredstava za realizaciju ove akcije u iznosu od 5.092.584 dinara obezbedilo je Ministarstvo zaštite životne sredine za uklanjanje divljih deponija na sedam različitih lokacija u Kaću. Osim uklanjanja divljih deponija, cilj akcije je i da se podigne svest građana da otpad ne odlažu na divlje deponije, već da ga odlažu na za to propisana mesta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading