DUGOVEČNOST NASLEDIO OD DEDE Milutin proslavio stoti rođendan, mladima otkrio kako da ga "sustignu"
gradleskovac.org

Nekadašnjeg medicinskog tehničara leskovačke bolnice, koji je radio sa čuvenim doktorom Deklevom, danas je sa saradnicima posetio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kako bi mu čestitao rođendan i poželeo sve najbolje. Uručujući mu tortu i poklone gradonačelnik je gospodinu Milutinu čestitao na dugovečnosti i potomstvu.

- Danas smo u poseti gospodinu Milutinu Iliću, našem sugrađaninu koji danas slavi stoti rođendan, koji ima sina, dve unuke i dva praunučeta, što je čitavo bogatstvo - rekao je Cvetanović, navedeno je na sajtu Grada Leskovca.

Prema njegovim reči, značaj je podatak je da na teritoriji grada Leskovca živi 429 građana starijih od 90 godina.

- Oni su izvor mudrosti, oni nas mogu naučiti o dugovečnosti, a siguran sam da će većina njih dati savet da je tome doprinela redovna vakcinacija, od rođenja do danas - stoji na sajtu.

Milutin Ilić se zahvalio gradonačelniku na poseti, rekao da se oseća lepo, da je zdravstveno dobro, ali da oseća slabost u nogama, poručujući mlađim sugrađanima da vode zdrav život bez prekomernog konzumiranja alkohola i cigareta.

Čika Milutin je danas rekao da je dugovečnost nasledna u njegovoj porodici i da je njegov deda Luka Ilić živeo 115 godina.

Kao je navedeno, sa svojih 100 godina Milutin Ilić redovno održava vinograd u svom dvorištu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading