Organizuje se veliki humanitarni koncert na Gradskoj plaži: Mala Srna ima sve manje vremena da se izbori sa opakim oboljenjem
Rina

U martu su saznali za još jednu dijagnozu MSD mijelodisplastični sindrom (grupa povezanih poremećaja koštane srži).

- Da bi Srna pobedila Čačani će na Gradskoj plaži moći da pomognu i da uživaju uz dva rok benda „Oldman brothers band”, „Funk Off” i orkestar za veselja „Šešir moj”. Bendovi će se na sceni tokom humanitarnog koncerta smenjuivati na svakih sat i po. U ovoj humanoj akciji učestvovaće kafići „Green šank”, „Kafe Mona”, „Hvana”, „Kafe Kapetan”, kao i Sportski centar „Mladost”. Deo novca od prodatog pića biće usmeren za Srnino lečenje, a biće postavljene i kutije za priloge - rekla je Katarina Novković jedna od organizatora ove humanitarne akcije.

Organizuje se veliki humanitarni koncert na Gradskoj plaži: Mala Srna ima sve manje vremena da se izbori sa opakim oboljenjem

Rina

 

Inače, maloj Srni Dragojević, potrebna je pomoć za terapije i transplataciju koštane srži, jer za njenu progresivnu bolest lek ne postoji.

- S obzirom na to da je bolest promenljiva i progresivna, ne znamo koliko imamo vremena, dešava se da Srni pada broj trombocita, te joj je tada neopjhodna transfuzija, a kada raste broj transfuzija, povećava se rizik od obacivanja koštane srži donora - objasnila je za Glas zapadne Srbije Marija Dragojević, Srnina majka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading