NENAD U OČAJU ZBOG BOLESNOG DEDE Srbija gleda i plače: Na rukama nosio starca na pregled, zbog OVOG nije mogao drugačije (VIDEO)

Nenad poveo dedu na pregled, ali vodu nije mogao ni traktorom da pređe! U očaju, nosili

Deda i unuk
Deda i unuk, Foto: Facebook

Snimak Dragobiljske reke u selu Gukoš, nedaleko od Ljiga, koju deka oboleo od raka na traktoru pokušava da pređe, zapalio je društvene mreže.

Naime, njega unuk Nenad treba da preveze na lekarski pregled, ali bezuspešno.

- Ovde nikada nije postojao most, ni moji pradedovi ga nisu imali, ali postalo je neizdrživo, jer nemamo osnovne uslove za funkcionisanje - most. Deda moj, kog sam pokušao da prevezem ima kancer debelog creva, trebalo je da ga odvedem na pregled, ali nije bilo moguće. Traktorom sam zašao nekoliko metara, ali kada sam video da je na tako maloj razdaljini voda došla do prednjeg točka, shvatio sam da moram da se vratim. U suprotnom bi nas rekla odnela - priča Nenad Radivojević.

On je rekao da se meštani ovog sela sa mukom zvanom prelazak preko reke, bore već decenijama.

- Deda je sada u bolnici, mi smo morali na rukama da ga nosimo, na drugu stranu sela, odnosno do onog dela koji je blizu puta. Strašno je to da je od reke Ibarska magistrala na 100 metara, ali nemamo mogućnost da do nje dođemo, bar ne normalnim putem. Postoji tu i pešački most, ali preko njega ne mogu da pređu ni invalidska kolica - očajan je unuk.

Kako će bez mosta?

Kaže da je kroz Dragobiljsku reku napravljen tzv. mokri prelaz, odnosno da je izbetonirano dno, ali da je i pored toga nemoguć prelazak preko reke. Eventualno leti, kada reka presuši, meštani ovog sela mogu nesmetano da dođu do Ibarske magistrale.

U Gukošu postoji oko 10 aktivnih domaćinstava, mnogo poljoprivrednika baš u atarima ovog sela obrađuje zemlju, a i sam Nenad, koji ne živi tu, planira da se sa porodicom nastani. Ipak, brine ga samo jedno pitanje - kako će bez mosta?

- Kada padne kiša, kao što je to bio slučaj prethodnih dana, ovde nastane potpuni kolaps. Mi ne želimo da krivimo ikoga, samo želimo da se naš problem reši, jer je jako strašno da bolesnog čoveka ne možete odvesti lekaru. Taj most nam je potreban kao krov nad glavom - kaže Nenad.

Njegov deda Dragan trenutno se nalazi u bolnici, gde se još uvek obavljaju analize, pošto doktori sumnjaju na metastazu kancera, odnosno da mu je osim debelog creva, zahvatio i prostatu. Operacija mu je odložena, a razmatra se da li će hrabri deka ići na hemoterapiju.

U Opštini krive kišu

Načelnik Opštinske uprave Ljig Milan Janićijević kazao je da je u planu da se do kraja godine izgradi projekat za taj most a da bi sa radovima tek moglo da krenu sledeće godine.

- Manja kiša onemogućava prelaz preko rečice. Izbetoniran je prilaz samom rečnom koritu i toliko smo mogli da uradimo. Trenutno je nemoguće preći automobilom - rekao je Janićijević koji dodaje da naselje Gukoš ima sedam aktivnih domaćinstava.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi