Savršen desert za sladokusce na dijeti
Praznici koji su prošli uz masnu i kaloričnu hranu, poradili su mnogima i na figuri. Konačno možete odahnuti i uživati u specijalnom slatkom zadovoljstvu, a da budete vitki i zdravi.
Evo jedne savršene poslastice, na vama je da je pripremite:
Za podlogu vam je potrebno:
1/2 šolje ovsenih pahuljica
1/2 šolje badema u listićima
5 svežih urmi, bez koštica
1 kašičica ekstrakta vanile
Za fil vam je potrebno:
2 šolje indijskog oraščića (prethodno umočene sat vremena i potom isprane)
1/2 šolje svežih jagoda (ili drugog voća)
1 zrela banana
1 šolja sojinog ili bademovog mleka
5 kašičica kokosovog sirupa
Sok od pola limuna
1 kašičica ekstrakta vanile
1/2 šolje kokosovog ulja, otopljenog
Med
Priprema
Dno limenke za tortu prekrijte komadom pergamentnog papira. Stavite ovsene i bademove pahuljice u blender. Dodajte i ostale sastojke. Mešajte dok se testo ne oblikuje. Pritisnite koru na dnu limenke za tortu. Pripremite za punjenje.
Stavite u blender i oblikujte do fine kore. Dodajte jagode, seckanu bananu, ovseno mleko, med, limunov sok, ekstrakt vanile i kokosovo ulje. Blendati dok se pasta ne zgusne. Po potrebi dodajte malo vanile.
Sipajte punjenje u pleh za tortu. Stavite u zamrzivač i ostavite 4 sata ili dok kolač ne postane čvrst. Izvadite iz zamrzivača i pustite da se otopi na trenutak. Vrh pospite jagodama.
Poslužite i uživajte!