torta
Instagram/ vanelja

Praznici koji su prošli uz masnu i kaloričnu hranu, poradili su mnogima i na figuri. Konačno možete odahnuti i uživati u specijalnom slatkom zadovoljstvu, a da budete vitki i zdravi.

Evo jedne savršene poslastice, na vama je da je pripremite:

Za podlogu vam je potrebno:

1/2 šolje ovsenih pahuljica

1/2 šolje badema u listićima

5 svežih urmi, bez koštica

1 kašičica ekstrakta vanile

Za fil vam je potrebno:

2 šolje indijskog oraščića (prethodno umočene sat vremena i potom isprane)

1/2 šolje svežih jagoda (ili drugog voća)

1 zrela banana

1 šolja sojinog ili bademovog mleka

5 kašičica kokosovog sirupa

Sok od pola limuna

1 kašičica ekstrakta vanile

1/2 šolje kokosovog ulja, otopljenog

Med

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by VANELJA | by Virpi Mikkonen (@vanelja) on Jun 2, 2017 at 6:23am PDT

 

Priprema

Dno limenke za tortu prekrijte komadom pergamentnog papira. Stavite ovsene i bademove pahuljice u blender. Dodajte i ostale sastojke. Mešajte dok se testo ne oblikuje. Pritisnite koru na dnu limenke za tortu. Pripremite za punjenje.

Stavite  u blender i oblikujte do fine kore. Dodajte jagode, seckanu bananu, ovseno mleko, med, limunov sok, ekstrakt vanile i kokosovo ulje. Blendati dok se pasta ne zgusne. Po potrebi dodajte malo vanile.

Sipajte punjenje u pleh za tortu. Stavite u zamrzivač i ostavite 4 sata ili dok kolač ne postane čvrst. Izvadite iz zamrzivača i pustite da se otopi na trenutak. Vrh pospite jagodama.

Poslužite i uživajte!