Uvode sankcije Putinu!

Alo.rs/Sputnik Int./V.M. | vesti 2020-07-01 20:00:57 2020-07-01 20:00:57

Nemilosrdan udar na Rusiju.

Tanjug/AP

Stariji demokratski lideri optužili su predsednika Trampa da se "zaljubio" u Rusiju i da nije delovao na račun priče u petak u "Njujork tajmsu" o navodnoj ruskoj zaveri da plati talibanskim militantima veliki novac za likvidaciju američkih vojnika u Avganistanu. Moskva je demantovala tvrdnje i zabranila list zbog izveštavanja o kojem nema dokaza.

Pročitajte još:

Demokratski senator iz Nju Džersija Bob Menendez, visokorangirani demokrata u senatskom Odboru za odnose sa inostranstvom, zvanično je uneo amandman u Zakon o odobrenju nacionalne odbrane od 2021. kojim se zahteva da SAD uvedu zamrzavanje imovine predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, ministru odbrane Sergeju Šojguu i drugim ruskim zvaničnicima navodno uključenim u napad na američke i savezničke snage u Avganistanu.

Među odredbama amandmana na 14 stranica su bankarske restrikcije za subjekte povezane sa ruskim odbrambenim sektorom i proširene sankcije protiv ruskih privrednika.

Amandmanom se takođe traži od direktora nacionalne obaveštajne službe da Kongresu dostavi informacije o tome "da li je Vlada Ruske Federacije, ili su punomoćnici te vlade, bili odgovorni za nuđenje novca za ubistvo pripadnika Oružanih snaga Sjedinjenih Država ili članica NATO misije u Avganistanu, i da obaveštavaju zakonodavce da li su visoki američki zvaničnici, uključujući predsednika Trampa i potpredsednika Pensa, bili obavešteni o bilo kakvim takvim aktivnostima."

Predlog zakona Menendez prvi je takve vrste usred poziva visokih demokratskih lidera koji zahtevaju da Bela kuća odgovori na ozbiljne navode iz priče date "Njujork tajmsu".

Preporučujemo:

 

Expand player
Pogledajte više