Vladimir Putin
Printscreen / Youtube
Vladimir Putin

Printscreen / Youtube

Vladimir Putin, Foto: Printscreen / Youtube

„Kažu da su u drevnoj Sparti bolesne osobe i osakaćenu decu bacali sa litice Tajget. Istina, danas istoricari i arheolozi smatraju da je to samo legenda, mit. Međutim, mi znamo da je spartansko društvo zaista bilo izgrađeno na čvrstim pravilima", rekao je ruski predsednik.

Kako prenosi Sputnjik, Putin je na sednici posvećenoj borbi protiv širenja korona virusa u ruskim regionima, ukazao da Sparti ni takva čvrsta pravila nisu pomogla.

Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

"Ona je na kraju izgubila svoju državnost. Kako se kaže, istorija je učiteljica života“, rekao je Putin.

Predsednik je podsetio i na priču Džeka Londona „Zakon života“.

„U njoj se govori kako je pleme napuštalo stare osobe, kada bi im postali teret. Deca bi im dala malo hrane i odlazila, ostavljajući roditelje da budu hrana divljim zverima, da umru", rekao je Putin.

"A stari otac, ostavši sam pored vatre, do kraja je verovao i nadao se da će sinovi doći po njega. Možete li samo da zamislite da se tako nešto može desiti našim roditeljima, našim babama i dedovima kao u toj priči Nikad neću poverovati u to. To nije u našem genetskom kodu“, zakljucio je ruski predsednik.

Komentari (2)

Dubrovčanin

28.04.2020 22:09

Nisam mislio da ću ikada hvaliti Putina , no sada kažem : BRAVO PUTINE! Ukoliko ljudsku vrstu svedemo na puko preživljavanje , što će nam takav život.

OldBoy

29.04.2020 11:42

KLAP KLAP KLAP...........Koliko pametan I mudar covek .. ! ! !