Uveden novi zakon... Teroriste, ubice, silovatelje i razbojnike čeka jeziva sudbina!

Alo/Telegraf/V.M. | vesti 2019-11-14 11:01:29 2019-11-14 11:01:29

Na predlog gradonačelnika Moskve.

AP/Alexei Nikolsky

 

* Pravnim licima je zabranjeno da zapošljavaju taksiste, vozače autobusa, trolejbusa i tramvaja

* To se odnosi na one koji su osuđeni pod optužbama za ubistvo, torturu, silovanje

* Takođe, ko je nanosio teške telesne povrede i učestvovao u terorističkim akcijama neće biti zaposlen

Rusko Ministarstvo saobraćaja uvelo je zakon po kom se silovateljima, ubicama, teroristima i drugim opasnim kriminalcima zabranjuje da rade kao taksisti i vozači javnog prevoza.

Pročitajte još:

Zakon je razvijen u ime predsednika Rusije Vladimira Putina, a inicijativa pripada gradonačelniku Moskve Sergeju Sobjaninu.

Povređen Vladimir Putin!

AUTOR: I.Đ. DATUM I VREME: 15.02.2019. 10:11 - 15.02.2019. 11:08 Predsednik Rusije upamtiće ovaj dan. Vladimir Putin, Foto: EPA/Michael Klimentyev Vladimir Putin doživeo je neprijatnu povredu prsta posle treninga sa Beslanom Mudranovim, olimpijskim šampionom u džudou. Putin je poželeo da se pridruži najboljim džudistima Rusije na treningu, ni ne sluteći šta mu se može dogoditi.

Poslanici su podržali zakon, piše ruski "Komersant".

Kako se navodi u dokumentu, pravnim licima je zabranjeno da zapošljavaju taksiste, vozače autobusa, trolejbusa i tramvaja koji su osuđeni pod optužbama za ubistvo, torturu, silovanje, namerno nanošenje teških telesnih povreda, teroristički napad, organizovanje terorizma.

Povezane teme:

Pravilo se neće odnositi da one koji se nalaze na uslovnoj kazni.

U roku od 120 dana od usvajanja zakona, radnici će svojim nadređenima morati da dostave dosijee iz policije. U nedostatku odgovarajućih dokumenatara, kompanija ima pravo da otpusti zaposlenog.

BONUS VIDEO: Medvedev sleteo u Beograd!

 

Expand player
Pogledajte više