Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

 

* Predsednik Rusije Vladimir Putin je u Siriji dobio rat bez rata

* I to tako što su američke snage odlučile da napuste tu zemlju

* Ovako piše nemački list "Velt"

Kako se objašnjava, nakon odlaska Amerike više niko ne može da osujeti planove Moskve da u regionu vodi "veliku igru", koju je, činilo se, početkom 90-ih godina prošlog veka Rusija zauvek izgubila.

Pročitajte još:

- Putin je uspeo ono o čemu su mnogi pametni vojni stručnjaci samo mogli da sanjaju. Pobedu bez rata - napisao je autor članka.

Ceo svet gleda ka Siriji, ne sluteći da se u srcu Evrope sprema krvavi rat!

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 19.10.2019. 20:46 Ništa dobro ne donose. Foto: Printskrin * Pogledi celog sveta upereni su u Siriju * Ipak, dok Amerikanci povlače svoje vojnike odatle, u centar Evrope prevoze dodatni kontingent * Stiže radi pripreme za sukob sa "geopolitičkim protivnikom Rusijom" Cilj manevara jeste da se pokaže koliko su brzi i efikasni vojnici NATO-a, piše "Biznis insajder".

Naveo je i da rukovodstvo NATO-a mora sada da shvati ozbiljnost situacije i da reaguje adekvatno.

Vladimir Putin

Tanjug/AP/Grigory Dukor

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP/Grigory Dukor

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp je prošle sedmice pokrenuo povlačenje američkih snaga sa severoistoka Sirije, nekoliko dana nakon što je Turska pokrenula vojnu operaciju "Izvor mira".

U međuvremenu se predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan dogovorio sa zamenikom predsednika SAD Majkom Pensom da će obustaviti vojnu operaciju u periodu od 120 časova, kako bi se kurdske jedinice povukle sa teritorije koja se graniči sa Turskom.

BONUS VIDEO: PREPAD NA BATAJNIČKOM AERODROMU Teroristi uništeni pred Vučićem i Medvedevim!

 

Komentari (1)

aco

22.10.2019 05:25

Bog na nebu, Putin na zemlji.