Ruski lovac pete generacije, suhoj, Su-57
Printscreen/Youtube
Ruski lovac pete generacije, suhoj, Su-57

Printscreen/Youtube

Foto: Printscreen/Youtube

Irak je zainteresovan za kupovinu pešadijskih vozila od Rusije i jačanje vojnih veza na relaciji Bagdad-Moskva, izjavio je u nedelju Imad Al-Zuhairi, vojni inspektor iračkog Ministarstva odbrane.

Pročitajte još:

- Iračko ministarstvo odbrane želi da ostvari jaču saradnju sa ruskom vladom i Ministarstvom odbrane Rusije po pitanju vazduhoplovnih, odbrambenih i pešadijskih snaga - rekao je on na marginama foruma vojne industrije - 2020 u blizini Moskve.

- Da, to je tačno - rekao je zvaničnik na pitanje da li Irak želi da kupi borbena vozila od Rusije.

Takođe je rekao da Irak želi da pojača vojnu saradnju sa Rusijom i sprovede vežbe za razmenu iskustava u borbi protiv terorizma.

- Izložba je veoma lepa i veoma kvalitetna. To je jasna poruka Iraka Rusiji. Rusija ima dobre odnose i ponudila je vojnu pomoć za podršku… zbog situacije u našoj zemlji potrebna nam je pomoć Rusije i svake godine dolazimo na izložbu - dodao je on.

- Da kupimo oklopna vozila, avione, tenkove, sve, nešto za kopnene snage, fokusirani smo na trupe. Ali ja sam pilot, treba mi avion, treba mi borbeni avion, Su-57. Helikopteri. Imamo mnogo helikoptera iz Rusije, Mi-35, Mi-28, Mi-17 ... To je glavna vazduhoplovna sila u Iraku - zaključio je zvaničnik.

Da li će Irak ponovo biti ujedinjen kao u vreme Sadama Huseina?

 

Preporučujemo: