Putin nagradio rukovodstvo Centra ruskog geografskog društva u Srbiji
alo.rs
Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: TANJUG/AP/Alexei Nikolsky, Sputn

Saopštenje o nagradi objavljeno je na zvaničnom internet portalu za pravne informacije ruskog predsednika.

U intervjuu za ruski portal RG Miroljub Milinčić je rekao da „rad Centra predstavlja samo mali segment vekovnih i zajedničkih napora naših naroda i dveju država u cilju očuvanja i razvoja bilateralnih odnosa kako bi ovaj svet postao bolje mesto za sve nas“.

- Dana 17. oktobra 2016. godine Centar je zvanično otvorio tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a 17. februara 2017. godine formiran je Savet Centra na čelu sa Dušanom Bajatovićem - podsetio je Milinčić i dodao da su za to vreme realizovani brojni programi.

- Po mom mišljenju, posebnu vrednost pokazale su obrazovne ekspedicije i letnje škole organizovane za studente iz Srbije u Rusiji, uključujući i na Krimu.

On je istakao da je „ovo samo početak našeg puta, koji će biti dug i posvećen zbližavanju mladih, akademske zajednice, preduzetnika i drugih ljudi koji se zalažu za razvoj prijateljskih veza između Srbije i Rusije“.

- Nameravamo da proširimo svoje aktivnosti u Srbiji i zemljama u okruženju i planiramo da postanemo regionalni centar od značaja na Balkanu i u Evropi - zaključio je Milinčić.

Medalja Puškina dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvete, društvenih nauka, literature i umetnosti.

Pročitajte još: