Narod Venecuele mora sam... Putin objavio odluku koja će razočarati mnoge: Gvadio je dobra osoba! (VIDEO)

Agencije/D.N. | vesti 2019-06-06 16:54:38 2019-06-06 16:54:38

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Moskva nema nameru da šalje vojnike ni da formira vojne baze u Venecueli.

AP/Mikhail Klimentyev

Komentarišući nedavnu izjavu američkog predsednika Donalda Trampa da je Moskva obavestila Vašington o povlačenju osoblja iz Venecuele, Putin je rekao da su ruski stručnjaci bili u Venecueli kako bi održavali rusko oružje koje je Karakas kupio.

"Ne stvaramo bilo kakve baze niti šaljemo vojnike tamo. Ali poštovaćemo naše obaveze u oblasti vojne i tehničke saradnje (sa Venecuelom)", kazao je Putin na sastanku sa čelnicima međunarodnih novinskih agencija.

Pročitajte i:

Ruski predsednik je dodao da su američke sankcije Venecueli nanele štetu običnim ljudima i upozorio SAD da ne primenjuju silu u toj zemlji.

Dodao je da odluku o predsedniku Venecuele Nikolasu Madura mora doneti narod te zemlje.

"Narod Venecuele mora sam, kroz dijalog, konsultacije i saradnju raznih političkih struja, odlučiti da li će Maduro ostati na vlasti ili neće", izjavio je ruski predsednik.

Pročitajte još:

Rusija je pružila snažnu podršku Maduru dok su SAD i više drugih zemalja priznale opozicionog lidera Huana Gvaida za prelaznog predsednika Venecuele. Gvaido, predsednik parlamenta, proglasio se za šefa države na mitingu u januaru.

Pročitajte i:

Putin je rekao da je Gvaido "dobra osoba", ali da je njegovo polaganje prava na vlast stvorilo presedan koji bi mogao da "dovede do haosa širom sveta".

 

 

Expand player
Pogledajte više