Ruska vazduhoplovna baza
Youtube/Printscreen
Ruska vazduhoplovna baza, Foto: Youtube/Printscreen

Večeras su se u obalskom gradu Džableh čule bučne eksplozije, pošto su džihadisti ispalili nekoliko raketa prema vazdušnoj bazi Hmejmim, na jugozapadu Latakije.

Prema izveštaju iz provincije Latakija, ruske sirene upalile su se večeras kada se nekoliko raketa približilo vazdušnoj bazi Hmejmim sa njenog severoistočnog oboda.

Pročitajte još:

U izveštaju se navodi da je ruska protivvazdušna odbrana presrela rakete i kasnije oborila bespilotne letelice koje su korišćene za obaranje projektila na ovoj strateškoj instalaciji u jugozapadnom regionu Latakije.

Nisu džaba oslobodili tri najveća grada na severu Hame! Osim ofanzive u njima spremaju nešto mnogo važnije! (VIDEO)

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 27.08.2019. 20:10 Pet godina pod okupacijom ekstremista su konačno završene. Kan Šejkun, Foto: Printscreen/Youtube Situacija u sirijskoj provinciji Idlib je jedna od glavnih tema razgovora Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana. Sirijske vlasti počele su da obnavljaju infrastrukturu u gradu Kan Šejkun.

Dodaje se da su bespilotne letelice lansirane iz regiona Idlib-Latakija na severozapadu Sirije, koji je pre svega pod kontrolom džihadističkih grupa poput Hadžat Tahrir Al-Šama i Turkestanske islamske partije.

Ruska vojska, ruski vojnik, Foto: Printscreen/Youtube

Večerašnji napad džihadista je prvi ovog meseca da su militanti pokušali da bombarduju vazduhoplovnu bazu Hmejmim; prethodno su napali ovu sredinom avgusta.

Putin zdrav i jak kao dren! Otkrivene tajne "večne mladosti" ruskog predsednika!

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 27.08.2019. 20:58 Mnogi profesionalni sportisti mu zavide na kondiciji i stilu života. Foto: Tanjug/AP Dug san, pravilna ishrana, odricanje od alkohola, sport, kao i stil odevanja, pomažu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da uvek bude u formi, piše španski list „El mundo", a prenosi „RT".

Pošto se ruske vazduhoplovne snage drže primirja, one nisu pokrenule nikakve udare na provinciju Idlib. Međutim, posle ovog napada, ruske vazduhoplovne snage će verovatno krenuti u akciju bombardovanja Idliba u narednim satima.

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa