Sava Terzić, pobednik 27. Tucanijade
R . Šegrt
Sava Terzić, pobednik 27. Tucanijade

R . Šegrt

Sava Terzić, pobednik 27. Tucanijade, Foto: R . Šegrt

- Nikada nisam odustajao, ni kad sam gubio ni kad sam pobeđivao. Novu titulu čekao sam 20 godina i evo dočekao je. Lepo je pobediti. Treba naći jaje jake ljuske, ali treba i sreće. I dalje ću se takmičiti, sve dok budem mogao da hranim kokoške – rekao je Košničar, koji je na takmičenje došao kao pravi laloški gospodin, u crnom odelu, beloj košulji i sa tamnim šeširom na glavi. Kao da ništa nije moglo da mu pokvari radost Uskrsa. Čak ni broj 13, koji je nosio. Sa urođenom odmerenošću slavio je i pobedu. Opuštanje će, rekao je, uslediti kasnije, u porodičnom domu sa najbližima, prijateljima i, naravno, tamburašima.

- Nisam imao nikakav predosećaj da ću ove godine pobediti. Ovaj šešir kupio sam kad sam postao svekar, kad mi se sin ženio. Izgleda da mi je doneo sreću – rekao je Sava, koji je u finalnom kuckanju pobedio Milana Mihajlovića iz Bijeljine. Bosanac već treću godinu beleži uspehe u Mokrinu. Pre dve godine bio je najbolji, a prošle i ove godine morao je da se zadovolji vicešampionskim mestom.

27. Tucanijada, takmičenje najmlađih

R. Šegrt

27. Tucanijada, takmičenje najmlađih, Foto: R. Šegrt

- Pobedničko jaje je iz Kikinde. Pronašli smo ga kod Verice i Tome Ivančevića, koji imaju inkubatorsku stanicu i kupuju jaja iz okolnih sela. Svakog petka smo otac, ja i brat kod njih pregledali jaja, kuckali ih o zube i tražili najtvrđe. Samo za jedan petak pregledali smo 1.000 do 2.000 jaja i tako sedam puta. Tata ima neke pobedničke sreće da uzme jaje jake ljuske – otkrio nam je Savin sin Živica Terzić.

Pobednica u juniorskoj konkurenciji postala je desetogodišnja Milana Banković iz Pančeva, koja ima i mokrinskog porekla. Ona je titulu proslavila u suzama radosnicama, jer su se takmičila i njena tri brata. Sve simpatije prisutnih pobrala je troipogodišnja Sofija Krivačić, najmlađi učesnik ovogodišnje „Tucanijade“. Ova devojčica ima mokrinsko-čačanksih gena. Majka joj je Mokrinčanka, otac Čačanin, a žive u Novom Sadu.

Komentari (1)

Kikindijanac

16.04.2017 22:07

Bešje zemlju koja Mokrin nema.