Bosilegrad za Nušića
Promo
Bosilegrad za Nušića
Bosilegrad za Nušića , Foto: Promo

 

Preduzetnik Stefan Kostov je kupac tamošnje benzinske pumpe, a moćni predsednik opštine Vladimir Zaharijev ni za živu glavu ne dozvoljava njenu privatizaciju. Tu je i dosledni sudija Velin Stojičkov, kome je stalo da se sprovodi zakon, i na kraju, glavni junak priče Novica Stojanov, komandir policijske ispostave, kome je sprovođenje zakona slabija strana posla za koji je plaćen.


Šalu na stranu, Kostov je benzinsku pumpu kupio 14. septembra prošle godine. Svi njegovi pokušaji da uđe na svoj posed nisu dali rezultat. Prepreka mu je moćni predsednik opštine Vladimir Zaharijev.


- Sedam puta izvršitelji pokušavaju da sprovedu odluku suda kako bih ušao na svoj posed. Sedam puta Zaharijev je pred pumpom okupio svoje ljudi koji su sprečili primenu zakona, a lokalni šef policije sebe je proglasio nemoćnim da s pumpe odstrani „predsednikove ljude“ - kaže Kostov.

Vladimir  Zaharijev
Vladimir Zaharijev, Foto: Promo


On dodaje da Zaharijev siromašnom opštinom Bosilegrad vlada već 14 godina. Sada mu teče četvrti mandat, što je jedinstven slučaj u Srbiji. Kaže da njegovoj samovolji jedino Strazbur može stati na put. Na optužbe, Zaharijev kaže da Kostov obmanjuje građane, širi laži i neistine kako bi javnost doveo u zabludu, a u opštini Bosilegrad napravio haos u snabdevanju gorivom.


- Neko je svojim činjenjem ili nečinjenjem, s nekima u sprezi, pokušao da zaustavi rad jedine legalne benzinske pumpe u Bosilegradu i tako napravi haos u snabdevanju. To su cilj i osnovna poruka ovog slučaja - tvrdi Zaharijev.


Pred sedmi pokušaj izvršitelja da sprovede sudsku meru, sudija Velin Stojičkov uputio je pismo policiji u Bosilegradu i od nje zatražio asistenciju protiv građana koje svaki put, kako je napisao, „u odbranu pumpe organizuje predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev“. No, tu peripetijama nije kraj.


„Poštovani gospodine sudija, obaveštavam vas da zbog izražene bezbednosne problematike i pojačanog angažovanja ljudstva... nismo u mogućnosti da pružimo traženu pomoć...”, stoji u pismu koje je potpisao Novica Stojanov, komandir Policijske ispostave u Bosilegradu, koji slovi za samo jednog u nizu „predsednikovih ljudi“.