PREMIJER SEVERNE MAKEDONIJE Zoran Zaev uputio najtoplije pozdrave Srbiji povodom donacije vakcina

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar predao je 3.510 doza Fajzerove vakcine na graničnom prelazu Tabanovce, gde ga je dočekao njegov makedonski kolega Venko Filipče. Ovaj gest izazvao je salvu pozitivnih emocija kod Zorana Zaeva, premijera Severne Makedonije.

Na Graničnom prelazu „Tabanovce“ Lončar je rekao da“danas ispunjavamo ono što smo obećali: dovezli smo 3.510 doza vakcina za građane Severne Makedonije“, što zajedno s prvim kontigentom koji je stigao 14. februara, iznosi ukupno 8.190 doza.

Zoran Zaev i Aleksadar Vučić
Zoran Zaev i Aleksadar Vučić, Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Zaev se povodom ovog gesta obratio na svom Fejsbuk nalogu, a njegove reči vam prenosimo u celosti.

"Danas je iz Srbije stigao drugi deo pošiljke sa još 3.510 doza, tako da zajedno sa prethodnih 4.680 doza imamo dovoljno količina za imunizaciju zdravstvenih radnika, naših heroja na prvoj liniji borbe protiv KOVID-19, prema Nacionalnom planu imunizacije.

Još jednom u svoje ime, u ime Vlade Republike Severne Makedonije i makedonskih građana, izražavam iskrenu zahvalnost narodu prijateljske Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić za ovaj gest razumevanja , solidarnost i podrška u borbi protiv pandemije.

Naša uzajamna briga i podrška nastavljaju se tradicionalno prijateljski raspoloženi narodi i dobri susedi posvećeni zajedničkim svetlim perspektivama za koje imamo vrlo bliske kontaktne tačke.", napisao je premijer Severne Makedonije Zaev.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi