Selo
Alo!/Enis Sadiku
Albanska policija

Tanjug/AP

Albanska policija, Foto: Tanjug/AP

Zločin koji se odigrao u jednom selu u blizini Tirane potresao je Albaniju, ali i pobudio interesovanje prištinskih medija.

Pročitajte još:

Naime, 34- godišnji Arben Gječi izboden je vilama i ostavljen da se smrzne na velikoj hladnoći. Pronašli su ga lokalni seljaci, ali nisu uspeli da blagovremeno obaveste vlasti i prebace ga u Tiranu gde bi mu bila ukazana adekvatna medicinska pomoć.

Kako je kasnija istraga utvrdila, zločin su počinili 34-godišnji Esat Cani u saradninsa svojim zetom Defrimom Kurtijem, a motiv je bila "odbrana sestrine časti".

Preporučujemo i ovo:

Dvadesetogodišnja Elida Cani, koja je bila u braku sa Kurtijem, švalerisala se sa žrtvom, Arbenom Gječijem nekoliko meseci, što je znalo gotovo celo selo.

Njen brat nije mogao više da podnese ovu situaciju pa je odlučio da uzme pravdu u svoje ruke. Osveta je bila brutalna. Švaler je, kako trvdi policija, analno silovan vilama i ostavljen da iskrvari.

Canijeva sestra, čija je afera dovela do zločina, stala je na stranu svog brata i nije slučaj prijavila policiji.

Bračni par Elida i muž "rogonja" Defrim Kurti su stavljeni u kućni pritvor, dok se Esat Cani nalazi u tatvoru gde čeka suđenje.