Kolinda Grabar Kitarović
AP/Darko Bandić
Kolinda Grabar Kitarović

AP/Darko Bandić

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić

* Kolinda Grabar Kitarović

* Proslava Oluje

* Želja

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da bi želela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu.

Kitarović je u emisiji ''S predsednicom izvan protokola'' pozdravila to što je pevač zatražio od publike da nosi isključivo obeležja "pobedničke hrvatske vojske", s obzirom na to da je, kako je navela, "Domovinski rat u temeljima moderne Hrvatske".

 

''Mislim da bih svakako svratila na koncert, to nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima", kazala je ona, prenosi portal Indeks.hr.

Tompson, pevač poznat po ustaškim i antisrpskim pesmama, je u četvrtak potvrdio da će na koncertu 4. avgusta na splitskoj Rivi, dan pre obeležavanja "Dana domovinske zahvalnosti", izvoditi pesmu "Čavoglave", koja započinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

"Naravno da ću na koncertu pevati 'Čavoglave"' To je pesma koja je i iz Domovinskog rata, pesma o mojim prijateljima, saborcima i ona ni po čemu nije sporna. Ona je svedok vremena, svedok kad se stvarala hrvatska država", naveo je Tompson, prenosi Index.hr.

 

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Komentari (1)

mikabre

02.08.2019 23:32

Hrvatsku su napustili svi koji imaju imalo mozga..Ostalo je samo pučastvo koje se prima na nacionalizaj..tačnije šovinizam..Takvima je lako manipulisati uz pomoć crkve Kod nas u Srbiji nije baš tako ..političari su provaljeni još malo i popovi će biti,,