"ŽIVELA CRNA GORA, SRBIJA I RUSIJA" Završeno suđenje veka, Knežević poljuljao Milovu tiraniju! Od njegovih reči trese se Crna Gora!

Suđenje veka za aferu "državni udar" završeno je danas u Višem sudu u Podgorici, a presuda je zakazana za 9. maj, simbolično na Dan pobede nad fašizmom.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: AP/Darko Vojinović

Nakon dve i po godine, suđenje je okončano završnom rečju jednog od optuženih, Milana Kneževića, predsednika Demokratske narodne partije i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF).

- Slobodna Crna Gora i vi u zatvoru u Spužu, jasno vam je da je ovo bio montirani politički proces, sravnjen i sahranjen mojim trodnevnim opelom, kazao je Knežević.

Zahvalivši se se svim advokatima, Knežević je poručio nevino optuženim srpskim državljanima da bi želeo da postanu prijatelji.

- Vi ste prava aristokratija ljudskosti i moralnosti i pravi ste predstavnici srpskog naroda koji nije bio spreman pod svim mukama da izda - naglasio je on i dodao: "Nikakva sudska presuda ne smije da zaustavi građanske proteste. Ja sam slobodan čovek. Možete me osuditi na 100 godina, mene će istorija da oslobodi".

- Živela Crna Gora! Živela Srbija! Slava Rusiji! Nema povlačenja, nema predaje! - zaključio je Knežević.

Sudija Suzana Mugoša saopštila je potom da će presuda biti izrečena 9. maja, u 9 časova.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Milo
  29/03/2019 - 07:59
  Milo legenda bio i ostao
 • Korisnik: Slavisa Raska
  28/03/2019 - 18:46
  Док има таквих људи има и наде ,
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi