Zoran Zaev
EPA/GEORGI LICOVSKI
Zoran Zaev

EPA/GEORGI LICOVSKI

Zoran Zaev, Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Zaev ističe da će zaštititi porodicu Esati, a doktora zamoliti da pomogne u borbi protiv kovida-19 u nekoj od bolnica u Severnoj Makedoniji.

- Lično ću razgovarati sa doktorom Esatijem da vidim kakve su to pretnje. Žao mi je što se to dešava, Tetovo je primer suživota više nacija i mi ćemo pokazati da je Severna Makedonija država gde svi mogu zajedno i mirno da žive, i Makedonci, i Albanci, i Srbi, i Vlasi, i Turci... Nažalost, u svakom društvu ima pojedinaca koji ne misle tako, pa i prete na najgori način. Lično ću se pozabaviti ovim slučajem. Da to rešimo - kaže Zaev.

- Drago mi je što se kroz reči dr Esatija još jednom potvrđujemo koliko smo mali region, koliko smo povezani u Jugoistočnoj Evropi i koliko volimo jedni druge, bez razlike da li smo Makedonci, Albanci, Srbi, Bošnjaci ili bilo koja druga nacija. I svi treba da podržimo saradnju na svakom području. Jedino potizivno iz ove pandemije jeste da smo pokazali, kao što je to učinio dr Esati, da smo pre svega ljudi, koji želimo jedni drugima da pomognemo i da poboljšamo život i zdravlje svih. Lično ću potražiti doktora Esatija jer nam realno treba svaki lekar, a posebno anesteziolog, a zamoliću ga da nam pomogne u nekoj kovid bolnici - ističe Zaev.

Podsetimo, dr Džeki, koji je ispričao da ima samo jednu želju, a to je da kao anesteziolog volontira u kovid bolnici u Srbiji, od objavljivanja  teksta zajedno sa članovima porodice dobija silne pretnje, uglavnom od njihovih sunarodnika.

Pročitajte još:

Dr Džeki je i zvanično, pre nekoliko dana, pisao predsedniku Aleksandru Vučiću tražeći da volontira u Srbiji i time se oduži srpskom narodu. Želeo je da volontira i u Severnoj Makedoniji, ali u dva navrata nije dobio nikakav odgovor, a dobrovoljno bi pomogao u borbi protiv pošasti i u bilo kojoj drugoj državi nekadašnje SFRJ.

- Hiljade i hiljade poruke je moj sin, koji inače specijalizira anesteziologiju, dobio preko društvenih mreža, u kojima nam prete. Ima tu i poruka da će nas ubiti, da ćemo ostati bez glave, da će mi ćerku silovati. A o uvredama i vulgarnostima tek da ne pričam - kaže dr Džeki.

Dodaje da je cela moja porodica preplašena:

- Imam sina, ćerku, četvoro maloletne unučadi, brata i njegovu porodicu u Uroševcu na Kosovu, a svi su prestrašeni i strahuju za svoju bezbednost. Mi smo obični ljudi, živimo u malom mestu, u kome se svi znamo, niko nikada kuću ne zaključava, a sada su svi moji preplašeni i brini da li će nas neko napasti usred noći. Pretnje stižu uglavnom od Albanaca sa svih strana, iz Kumanova, Skoplja, Gostivara...

Pročitajte još: