KORONA SLUČAJ ŠOKIRAO REGION Zaposlenima na pumpi poručili: Dezinfikujte ključ, imamo COVID-19!

Znajući da su oboleli od zarazne bolesti COVID-19, bez zaštitne opreme koju su bili dužni da nose, protivno savetima medicinskog osoblja, zajedno u automobilu došli su na benzinsku pumpu.

korona virus u BiH
korona virus u BiH, Foto: Printscreen youtube

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke sproveli su istragu nad muškarcem starosti 72 godine i ženom od 70 zbog sumnje da su počinili krivično delo širenje i prenošenje zarazne bolesti jer se nisu pridržavali saveta za sprečavanje širenja zarazne bolesti kao ni mera zaštite koje su im naložene.

Naime, sumnja se da su juče, 24. marta oko 18.50 znajući da su oboleli od zarazne bolesti COVID-19, bez zaštitne opreme koju su bili dužni da nose, došli kolima na na benzinsku pumpu na području Zagreba, i tom prilikom je muškarac od zaposlenih na pumpi zatražio ključ od toaleta, na šta je radnik ključ stavio na pult, a osumnjičeni muškarac ga uzeo. Nakon toga je otišao do toaleta koji se nalazi sa spoljne strane, vratio se nazad lokal, ostavio ključ na pultu i izašao. U benzinsku pumpu potom ulazi 70-godišnjakinja koja zaposlenom govori da su oboje zaraženi virusom COVID-19 (koronavirus) i da bi trebalo da dezinfikuju ključ.

Događaju su svedočili policijski službenici koji su bili u obilasku te benzinske pumpe kao objekta nužnog za rad. Međutim, službenici su na sigurnoj udaljenosti i bez kontakata utvrdili njihov identitet te ih upozorili da uđu u vozilo.

Benzinska pumpa benzin gorivo
Benzinska pumpa benzin gorivo, Foto: Oliver Bunić

Obavili su proveru s Klinikom za infektivne bolesti i dobili povratnu informaciju da su osumnjičeni zaista zaraženi ovim opasnim virusom i da su im ranije uzeti brisevi, kao i uzorci krvi.

Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dovedeni u nadležnu bolnicu gde su ih dočekali zdravstveni radnici i smestili u izolaciju.

Benzinska pumpa je zatvorena odmah po saznanju o boravku zaraženih osoba u tom prostoru.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi