Napad na Srbe u Hrvatskoj
screenshoot/Youtube
Napad na Srbe u Hrvatskoj

screenshoot/Youtube

Napad na Srbe u Hrvatskoj, Foto: screenshoot/Youtube

* Napad na Srbe, goste kafića u Uzdolju pored Knina, okarakterisan kao krivično delo "izazivanje nereda"

* Počinioci napada su još nepoznati

* Povređeno više osoba, među njima i devetogodišnje dete

Napad na Srbe, goste kafića u Uzdolju pored Knina, okarakterisan je, nakon konsultacija policije i Opštinskog državnog tužilaštva, kao krivično delo "izazivanje nereda", saopštili su danas iz šibenske policije.

Pročitajte još:

Počinioci napada su još nepoznati, a napadače će teretiti za krivično delo izazivanja nereda i preti im od 6 meseci do 5 godina zatvora.

- Počiniocima napada tako preti od 6 meseci do 5 godina zatvora - izjavila je portparolka Policijske uprave (PU) šibensko-kninske Marica Kosor, prenela je Hina.

Hrvatska policija

screenshoot/Twitter

Hrvatska policija, Foto: screenshoot/Twitter

Odmah nakon napada, policija je još nepoznate maskirane počinioce počela da traži zbog krivičnih dela nasilničkog ponašanja, nanošenja telesnih povreda i oštećenja tuđe stvari.

Ali, kako su objasnili u šibenskoj policiji, nakon konsultacija sa Državnim tužilaštvom, zaključeno je kako su sva ta tri krivična dela sadržana u kaznenom delu "izazivanja nereda".

Prognoza za vikend je užasna! Čekaju nas nesnosne vrućine, a onda će ove delove Srbije pogoditi jezivo nevreme!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 24.08.2019. 16:49 Vetar slab i umeren, u juznom Banatu povremeno jak, jugoistočni.

Podsetimo, u napadu maskiranih osoba na Srbe koji su u kafiću u Uzdolju gledali fudbalsku utakmicu između Crvene zvezde i Jang bojsa, u sredu je povređeno više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vreme bio zadržan na lečenju u kninskoj bolnici. Povređeno je i devetogodišnje dete.

Bonus video

Gori automobil na Pupinovom mostu!