Uviđaj
Dejan Briza
Uviđaj

Dejan Briza

Uviđaj, Foto: Dejan Briza/Alo

PROČITAJTE JOŠ:

 

Zagrebačka policija je nekoliko dana danonoćno prikupljala tragove i prekopavala kontejnere u potrazi za nazubljenim nožem oštrice 19 sentimetara, sve dok nisu skupili kockice ovog monstrouznog ubistva. Kako se navodi, osumnjičenom preti višegodišnja robija, a ono što posebno užasava javnost, jesu reči koje je uputio svojoj devojci, kao i njegov stav da će brzo izaći iz pritvora.

- Ja ću se vratiti. Ne brini se. Eto me k tebi za par dana - navodno je rekao svojoj devojci, kojoj je u subotu ujutro, nekoliko sati nakon ubistva, došao u posetu autobusom za Beograd.

Njemu je sud odredio jednomesečni pritvor, zbog težine zločina. Ono što sve buni, jeste činjenica da novac u kući i sa računa nije diran, pa je koristoljublje sklonjeno sa spiska potencijalnih razloga.

Zabela zatvor policija

Alo!/Masanori Jošida

Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

Pretres stana

U pretresu stana osumnjičenog već u predsoblju su bile uočene kapljice krvi za koje je utvrđeno da potiču od njegove strine. Oduzeto mu je i više raznih predmeta, pa i tri samurajska mača s kojima se fotografisao za Fejsbuk, ali jedna jedina stvar inicijalno je bila misterija za policajce - 32 sentimetra dugačak nazubljeni nož oštrice 19 centimetara, koji nisu uspeli da pronađu u stanu, ali su kasnijom pretragom terena ipak uspeli da ga pronađu u kontejneru na okretnici autobusa i to prema dojavama komšija koje su ga videle da unezveren ide do kontejnera u sedam ujutru.

Nakon što je, kako se sumnja, ubio strinu, koja se otežano kretala, i 30-ak godina mlađu mušku osobu sa posebnim potrebama, on se ukrcao na autobusku stanicu odakle se uputio za Beograd.

 

Kako se navodi, u razgovoru koji su vodili sa njim, D. M. je rekao da će se sam predati, kao i da nije kriv. Međutim, uhapšen je istog trenutka kada se autobus pojavio na graničnom prelazu Bajkovo.

Prema izjavama komšija i policije, on je od ranije poznat organima reda i mira zbog nekoliko teških i lakših prekršaja.