Masaža
shutterstock
Masaža

shutterstock

Masaža, Foto: shutterstock

Verovatno se premišljao, pa ga je 30-godišnjak napao i oteo mu iz ruku više od 500 kuna (65 evra). Kako bi zadržao novac, udario je 35-godišnjaka i lakše ga povredio.

Ipak, nije uspeo pobeći jer je napadnuti uspeo pozvati policiju koja ga je privela u stanicu Centar.

Kriminalistička istraga je u toku.

Problem sa maserkama imala je i 73-godišnja Zagrepčanka koju su u utorak prevarile dve žene. Došle su do njenog stana u Novom Zagrebu na Fancevljevom prilazu oko 16 sati. Iskoristile su njenu nepažnju i ukrale više od 5000 kuna.

PROČITAJTE JOŠ:

 Iz policije upozoravaju kako je stalni oprez jako bitan i može dopriniti sprečavanju počinjenja krivičnih dela.

- Upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu sa nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vredne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao činovnici banke, maserke ili policajci koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani prime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obaveste policiju.