Kolinda u poseti Albaniji
EPA/Malton Dibra
Kolinda u poseti Albaniji

EPA/Malton Dibra

Kolinda u poseti Albaniji, Foto: EPA/Malton Dibra

"Za dom spremni" bio je vojni pozdrav koji su tokom Drugog svetskog rata koristile ustaše u NDH, a koristile su ga i hrvatske jedinice tokom ratova devedesetih godina prošlog veka.

Izgleda da je Gospođa Kolinda Grabar Kitarović krenula njihovim stopama. Hrvatska predsednica se pojavila na televiziji i dala svoje viđenje stvari.

Ona je kazala kako je "Za dom spremni" stari, tradicionalni hrvatski pozdrav koji je u međuvremenu postao kompromitujući. Ovo je nadasve skandalozna izjava gospođe Kolinde.

Građani Hrvatske su šokirani ovom izjavom, pa je tako stend up komičar Pedja Bajović poreklom iz "Lijepe naše" tokom gostovanja u jednoj emisiji imao odgovor na Kolindino viđenje stvari. 

-"Popuši mi" je stari indijanski pozdrav koji poziva na "lulu mira", ali je u međuvremenu i on postao kompromitujući, dodaje on Pedja.

Da se podsetimo, i hrvatski pevač Tompson se često dovodi u vezu sa promovisanjem ustašva, na njegovim koncertima često ima dosta ustaške ikonografije, dok on peva nekoliko pesama u kojima se poziva na ubijanje Srba. Jedna od njih je "Jasenovac i Gradiška Stara" sa tekstom: "Jasenovac i Gradiška Stara / To je kuća Maksovih mesara / U Čapljini klaonica bila / Mnogo Srba Neretva nosila".

Pročitajte još:

"Za dom spremni" se često može čuti na fudbalskim stadionima među navijačima koji velikom većinom desničarski nastrojeni, ali među pojedinim sportistima.

Komentari (7)

Zulu

23.10.2018 16:38

Nista tu nije cudno i klanje srba je za hrvate stara hrvatska tradicija

Aca

23.10.2018 17:06

Provocira .....

zika

23.10.2018 19:32

@Aca - Izgubljena u vremenu i prostoru

Pajalica

23.10.2018 20:40

@Aca - Hrvatsku treba zaboraviti i ignorisati,protjerali su Srbe,uz pomoc katolicke crkve i Nemačke,očistili su i napravili nikad postojeću državu .. - postojećom. Na koliko dugo,vrijeme ce pokazati. Tu smo prilično nemoćni trenutno. Treba saradjivati poslovno i nista vise od toga. Tako ce biti bolje i njima i nama. Kolinda( ili bilo ko na vlasti tamo) ? Lutka na koncima! Za dom spremni? Ti sto su klicali su nas klali i ' 41 i '91,tako bi radili opet. To je to,zbrojis 1+1,mora biti dva..aha W

KK

23.10.2018 19:57

Odavno se ona pravi luda, EU ne reaguje na povampirenje ustastva,a sve u svemu VEOMA JADNO!!!!!!

Nele

23.10.2018 20:01

Koljinda, Koljinda dzalolcicu.....Oooo Koljinada

јован

23.10.2018 21:24

И зиг хајл је исти такав поздрав, па су га се Немци одрекли.Они на грешкама уче, а Колинда од злочина жели да направи будућност.Тешко, врло тешко.