Islamska država
Youtube/Printscreen
Islamska država

Youtube/Printscreen

Islamska država, Foto: Youtube/Printscreen

 * Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je da smatra da je ostanak BiH van NATO-a puno opasniji nego povratak boraca tzv. Islamske države

* Naša zemlja nije iskusila nikakve probleme s malobrojnim osobama koje su se vratile nakon odlaska u Siriju

* Puno veća opasnost za Bosnu i Hercegovinu jeste ostaviti zemlju van evroatlanskih integracija i NATO-a", rekao je Komšić

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je da smatra da je ostanak BiH van NATO-a puno opasniji nego povratak boraca tzv. Islamske države, kako je nedavno izjavio francuski predsednik Emanuel Makron.

Makron je, govoreći, između ostalog, i o Bosni i Hercegovini u opsežnom intervjuu za londonski Ekonomist, rekao da je BiH "tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku", jer se suočava s problemom džihadista povratnika, podseća Klix.ba.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Naša zemlja nije iskusila nikakve probleme s malobrojnim osobama koje su se vratile nakon odlaska u Siriju. Velike zemlje poput Francuske imaju svoje probleme s raznim vrstama ekstremističkih ideologija i grupa. Puno veća opasnost za Bosnu i Hercegovinu jeste ostaviti zemlju van evroatlanskih integracija i NATO-a", rekao je Komšić za londonski Fajnenšel tajms.

Klix. ba podseća da je Makrona kritikovala i nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, rekavši kako je jako važno da zemlje Zapadnog Balkana nastave svoj put ka EU i da ne izgube nadu da će jednog dana biti punopravne članice.

Fon der Lajen je kazala da je integracija zemalja Zapadnog Balkana - BiH, Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije, od strateškog interesa za EU, prenosi Klix.ba.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

 

Komentari (1)

Nes

09.11.2019 18:48

Vi u Sarajevu nemate problema sa dzihadistima ali zato svi oko vas imaju pa cak i Francuska, SAD i itd.