Vučića napadaju i zbog toga što Srbija konačno govori i snima filmove o genocidu u Jasenovcu!

Alo.rs/M.Š | vesti 2020-12-14 20:22:51 2020-12-14 20:22:51

Hrvatski mediji, uzrujani ovom vešću pokrenuli su hajku protiv Aleksandra Vučića, Srbije, ali i filma.

Wikipedia

Film "Dara iz Jasenovca" reditelja Predraga Antonijevića izabran je za predstavnika Srbije u trci za 93. nagradu Američke akademiјe filmske umetnosti i nauke – Oskar, u kategoriјi za naјbolji međunarodni film.

Ova vest duboko je potresla hrvatski kor, obzirom na to da je tematika filma zločin koji je nad, prvenstveno, Srbima, potom, Jevrejima i Romima počinila NDH.

Zločini ustaša tokom II svetskog rata bili su toliko stravični, da su se, prema određenim podacima, čak i Nemci zgražavali na ostrašćenost i uživanje sa kojim su Hrvati klali decu, ali i odrasle nemoćne ljude.

Kako bi prikrili svoj zverski trag u istoriji logor Jasenovac srušen je 1945. godine.

Hrvatski mediji, uzrujani ovom vešću pokrenuli su hajku protiv Aleksandra Vučića, Srbije, ali i filma.

Kako se navodi u tekstu, hrvatskog portala, ranije su 2018. godine pokušali da spreče organizovanje izložbe o Jasenovcu, jer su to smatrali manipulacijom i plasiranjem lažnih podataka.

Političkoj postavi, Hrvatske, grozna je pomisao na novac koji je država Srbija uložila u snimanje filma koji neguje sećanje na stradale užasnom smrću.

Ovaj film nazivaju državnim projektom.

"Od samog početka to je državni projekt, pre svega po onom najvažnijem, količini novca koji je država u njega uložila. Narativ koji oko filma stvara Vučićeva propagandna, u prvom redu tabloidna mašinerija, domaću javnost uverava kako je Jasenovac čak i u Srbiji dosad bio tabu-tema.", stoji u tekstu hrvatskog lista.

Pročitajte još:

 

Expand player
Pogledajte više