Ivica Stanković
Printscreen
Ivica Stanković

Printscreen

Ivica Stanković, Foto: Printscreen

* Vrhovno državno tužilaštvo organizovalo je danas pres konferenciju povodom sinoć objavljenog snimka, na kome se čuje da je VDT Ivica Stanković primao pare od vlasnika Atlas grupe, Duška Kneževića

* Ivica Stanković se obratio medijima, ali je odmah nakon svoje izjave, napustio pres, zbog kako su istakli, unapred preuzetih obaveza. U sali je potom nastao haos, novinari su krenuli da insistiraju na odgovorima, ali je Stanković izašao

* Stanković je kazao da su mnogi pokušali da diskredituju njegovo ime i rad, ali da to nisu uspeli, pa neće ni sada

Još jednom je ponovio ocenu, da je snimak u kojem se pominje, poput nekog filma nekog slavnog reditelja, ali istakao da to za glumce ne može reći.

- Tužilaštvo je spremno da se obračuna sa kriminalom, kako spolja tako i unutar njega - poručio je Stanković i nakon toga napustio pres.

Ivica Stanković

Printscreen

Ivica Stanković, Foto: Printscreen

Na ovaj način, on je izbegao pitanja novinara. Umesto njega na pitanje novinara odgovara GST Milivoje Katnić. Za sada nije poznat razlog Stankovićevog bežanja sa presa, i šta je razlog zbog kojeg ne želi da se suoči sa javnošću nakon sninka koji je sinoć objavio Duško Knežević.

Duško Knežević objavio je sinoć snimak na kom se čuje sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, i koji tvrdi da je od Kneževića uzimao novac i davao ga Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je više službenika iz državnih institucija je bilo u organizovanoj kriminalnoj grupi, da su „neki od njih hapšeni, a da da će neki tek biti hapšeni“.

On je na konferenciji za medije govorio o aktivnostima Tužilaštva, kako je rekao, u istraživanju organizovane kriminalne gupe na čijem čelu je Duško Knežević.

- Sve ovo se dešava zbog ogromne količine novca koji smo blokirali, oduzeli kriminalnim grupama - naveo je Katnić.

Specijalni tužilac je rekao i da je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević praćen. Katnić je kazao da nema „ni udaljenih sumnji za Stankovića“ i da nema svojstvo u predmetu.

Ivica Stanković neće podneti ostavku, naveo je Katnić i dodao da “gospodin Stanković vrstan čovek i pravnik, bez ijedne mrlje”.

On je podsetio da SDT sprovodi istragu protiv 128 fizičkih i 150 pravnih lica u slučaju Atlas banke.

Zoran Lutovac usred emisije napravio skandal! Počela pobuna, gori u prostorijama Demokratske stranke! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 16.09.2019. 11:55 Nova neslaganja u opoziciji. Zoran Lutovac, Foto: Printscreen * Aktuelni lider DS-a Zoran Lutovac gostovao je sinoć u Utisku nedelje * Lutovac je tokom gostovanja prekršio odluku usvojenu na Glavnom odboru te stranke održanom u subotu * Članovi stranke odmah su pokrenuli pobunu, započeti su ozbiljni sukobi!

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare