sneg mećava oluja zima mraz put putevi led proklizavanje
M.Ž.
sneg mećava oluja zima mraz put putevi led proklizavanje

M.Ž.

Ilustracija, Foto: M.Ž.

Sneg koji u većem delu Bosne i Hercegovine intenzivno pada od nedelje uveče znatno usporava saobraćaj na putevima u zemlji. Najteže je preko planinskih prevoja na kojima je sneg i ranije napadao u većim količinama.

Pročitajte još:

 

Više osoba povređeno je priliko sletanja autobusa na regionalnom putu Novi Travnik - Gornji Vakuf, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona. Kako se saznaje jutros oko 6 sati autobus je proklizao i sleteo sa puta u mestu Božići.

"Više osoba je povređeno, ali su svi van životne opasnosti. Jedna osoba je zadobila teže povrede, a još devet osoba je prošlo sa lakšim povredama", izjavio je za Klix.ba portparol MUP SBK Hasan Hodžić.

 

Svi povređeni su posle ukazane lekarske pomoći u Hitnoj pomoći u Novom Travniku, upućeni u travničku bolnicu.

Autobus Zenicatransa koji prevozi radnike iz Biljevine za Zenicu jutros oko pet sati u Mjestovnoj ravni na području Željeznog polja proklizao je i udario u drvo. Niko od putnika nije povređen, a na ovoj deonici je bio obustavljen saobraćaj. U autobusu se nalazilo oko 15 putnika, prenosi zepce.ba.

U Sarajevu je ponovo osvanulo snežno jutro, a nadležne službe su zakazale, javlja Avaz dodajući da ulice nisu neočišćene, kao ni trotoari i autobuske stanice.

Grtalica koja je zadužena za održavanje puta na Komaru sletela je s kolovoza i prevrnula se.

 

Zbog prepečenog teretnog vozila, usporeno se saobraćaj odvija na deonici magistralnog puta M-5 Turbe-Donji Vakuf.