PONOVO INCIDENT NA PRUŽNOM PRELAZU Nesavesni vozač razneo rampu (VIDEO)

Nakon inicidenta koji se dogodio u protekli petak, danas se na pružnom prelazu u banjalučkom naselju Vrbanja dogodio još jedan nesavestan i neodgovoran pokušaj prelaska preko pruge u kojem je oštećena rampa.

Pruga
Pruga, Foto: Printscreen/ Facebook

U petak je nepoznata ženska osoba ne poštujući veoma jasnu signalizaciju, polomila desni polubranik na pružnom prelazu Vrbanja, što je prouzrokovalo nastanak vanrednog događaja, odnosno nezgodu na putnom prelazu sa materijalnom štetom, a ista situacija se dogodila i danas, saopštili su iz Železnica Republike Srpske.

Na video snimku koji je dostavljen iz Železnica vidi se da putničko vozilo nepoštuje svetlosnu i drumsku signalizaciju i da se ne zaustavlja na vreme zbog čega se rampa spustila na krov automobila. Vozač se uprkos tome nije zaustavio, sve dok u slomljena rampa nije sama spala sa krova automobila.

– Ovo je pokazatelj da bez poštovanja zakonskih propisa, ni jedan stepen zaštite bezbednosti u saobraćaju nije dovoljan. Neodgovorni vozači drumskih vozila iznova ugrožavaju svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, izazivajući svojom nepažnjom i kršenjem zakona i saobraćajnih propisa, udese i nesreće, koje neretko odnose lјudske živote – navode iz Železnica RS i apeluju na sve učesnike u saobraćaju na poštovanje saobraćajnih propisa, jer se samo tako može očuvati ono što je najvrednije, a to su životi građana, prenose Nezavisne.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi