Tenk
EPA
Tenk

EPA

Tenk, Foto: EPA

Deo pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) dobio je instrukcije od svojih starešina da bi u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije zbog protesta povodom spornog Zakona o slobodi veroispovesti, mogao biti angažovan kao pomoć policiji u očuvanju javnog reda i mira, pišu "Večernje novosti".

Kako navodi beogradski dnevnik, ovaj potez crnogorskog vojnog vrha izazvao je nezadovoljstvo pripadnika VCG, koji u tome vide pokušaj da oružane snage stave u službu politike i okrenu ih protiv sopstvenog naroda.

Zebnju crnogorskih oficira i vojnika dodatno pojačavaju glasine o mogućem angažovanju prijateljskih susednih zemalja, koje pišu i da su Hrvatska i Slovenija ovaj poziv navodno odbile.

List dodaje i da, uprkos negiranju crnogorskih vlasti da bi u slučaju pogoršanja situacije mogle da se uključe specijalne snage iz Prištine, i dalje zbog toga među pripadnicima VCG lebdi zebnja.

Navodi se i da je pripadnicima VCG zabranjeno da učestvuju na litijama u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, koje je crnogorski režim proglasio političkim aktivnostima.

Vojnici su tako stavljeni u klinč i između zakona o vojsci i svojih porodica i prijatelja koji učestvuju na skupovima.

Tagovi

Komentari (3)

bager

25.02.2020 20:01

Svi ti vojnici i straresine imaju familije ,roditelje, decu bracu i sestre komsije prijatelje,,neka se prvo zapitaju dali je normalno da udare na svoje,tuku i ne daj boze pucaju,,,ali i sto neka se zamisli i naredbodavac,gde ce i sta ce ako mu zlocinacka ideja ne uspe

deda

26.02.2020 08:01

On je u stanju i vosku da izvede protiv naroda samo da ostane na vlasti.Kraj mu je dosao ni zapad mu nemoze pomoci.Nedozvoliti da pobegne .

Банаћанин

26.02.2020 08:50

Задњи трзсј Мила, шиптардког вазала!