ISPRAVKA Vođa navijača iz Sarajeva ne sprema krvoproliće u Banjaluci, niti se hvalio fotografijama na društvenim mrežama

Alo.rs | vesti 2018-10-05 12:12:49 2018-10-05 12:12:49

Skup “Pravda za Davida” koji će se danas održati u Banja Luci, mogao bi biti najveći do sada. Shodno tome su narasle i laži i teorije zavjera koje kreiraju mediji bliski Miloradu Dodiku.

Facebook

Fotografije koje je “Alo” prvobitno priložio kao “dokaz” za planiranje krvoprolića zapravo su sarkastični postovi jednog navijača Željezničara, to jest odgovori na lažne tvrdnje koje su prethodnih dana iznesene u listu “Alo”. Ibrahimović se, tako, “tagovao” u Banja Luci i postavio neskriveno montiranu fotografiju na kojoj je svoje lice “smestio” na figuru osobe koja se nalazila u banjalučkoj ćevabdžinici “Kod Muje”.

Pažnja je posebno bila akcentovana na tvrdnje o “veteranima Armije BiH”, koji su se pojavili i u tekstovima “Alo”, gde su opisani kao “zločinci iz Federacije”. Dve fotografije, - napravljene pre 6 dana u Sarajevu (na protestu “Pravda za Dženana Memića”), a ne u Banjaluci - iskorištene su kao ilustracija “pretnje”:

Kao i u prethodnim sličnim slučajevima, slike sa privatnih Facebook profila preuzete su i prikazane u potpuno pogrešnom kontekstu i tako pretvorene u “vest”. Pored očitih neistina, već mesecima se koordinira širenje laži o protestima.

Raskrinkavanje.ba je ocenilo originalnu vest Alo.rs kao lažnu vest, teoriju zavere i pristrasno izveštavanje.

Expand player
Pogledajte više