Vođa kavačkog klana se brani sa slobode

Cdm/D.S. | vesti 2019-12-10 14:12:49 2019-12-10 14:12:49

Specijalni tužilac Saša Čađenović nije se protivio ovom predlogu.

Privatna arhiva

 

Sudija Višeg suda Dragoje Jović prihvatio je danas jemstvo od više od pola miliona evra koje je ponudio Slobodan Kašćelan, optužen za zelenaštvo, kako bi se u daljem postupku branio sa slobode. Kašćelanu će biti oduzete putne dozvole i imaće obavezu javljanja.

Novac su sakupili članovi porodice okrivljenog Kašćelana ponudivši hipoteku na stanove. Iako je sud za jemstvo tražio 400.000 evra, članovi Kašćelanove porodice su sakupili više od 500.000 u nekretninama i 5.000 keša.

Novac su prikupili sestra Milka Vasić, Stefan Gavrilović, advokat Novica Kašćelan, Danilo Kašćelan i Dragana Kašćelan.

Specijalni tužilac Saša Čađenović nije se protivio ovom predlogu.

Podsetimo, Kašćelan je optužen za zelenaštvo, a prema optužnici Kotoranin je 50.000 evra dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto.

Na današenjem ročištu bilo je planirano saslušanje svedoka Dragovića putem video-linka, jer živi u Hrvatskoj.

Slobodan Kašćelan ranije je kategorički negirao navode optužnice.

Pored Kotoranina, optuženi su i Igor Božović, Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bekstvu.

Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović,Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića je spojena sa postojećom.

Inače, Kašćelan je uhapšen na osnovu međunarodne crvene poternice koju je raspisao NCB Interpol Podgorica u februaru 2017. godine zbog više teških krivičnih dela.

 

Expand player
Pogledajte više