Crnogorska policija
Printscreen
Crnogorska policija

Printscreen

Crnogorska policija, Foto: Printscreen

Kako se navodi u saopštenju Mitropolije crnogorsko primorske, vladika Kirilo je u podgorički Centar bezbednosti došao u pratnji advokata Boža Milonjića posle poziva nadležnih organa da da izjavu u vezi sa ovim događajem.

Iz mitropolije navode da se ispred Centra bezbednosti okupila grupa građana u znak podrške episkopu Kirilu, ali i protesta zbog "nastavka progona arhijereja i sveštenika naše Crkve".

Da li će Crna Gora ukinuti sportni zakon o Crkvi?

 

Prethodno je, 8. novembra, istim povodom u podgoričkom Centru bezbednosti po nalogu tužioca saslušavan i sveštenik Dalibor Milaković, navodi mitropolija.

"Crkva stalno poziva na poštovanje mera", rekao je Bojović po izlasku iz CB, a prenose Vijesti.

On je dodao da se nada da će Crna Gora poći putem demokratije i poštovati prava svih građana bez obzira na nacionalne i partijske karakteristike kao što se, kako je naveo, čini poslednjih godina.

U Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici na praznik Svetog Dimitrija Solunskog služena je liturgija sa sedmodnevnim pomenom preminulom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, podseća se u saopštenju mitropolije.

"Sveštenstvo, monaštvo, verni narod sa svojim arhijerejima od početka pandemije koronavirusa u Crnoj Gori, nalaze se pod selektivnim progonom odlazeće vlasti", navod u mitropoliji.