DONETA ODLUKA U ZAGREBU Velika pobeda za Srbe!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Zagrebu predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem. Kabinet hrvatskog predsednika je posle sastanka saopštio da Hrvatska „neće podržati inicijative u smeru jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u BiH i jugoistočnoj Evropi“.

Zoran Milanović, Milorad Dodik
Zoran Milanović, Milorad Dodik, Foto: EPA / Tanjug

Dodik i Milanović su razgovarali o situaciji u Bosni i Hercegovini i njenim evroatlantskim perspektivama, problemima u sprovođenju Dejtonskog sporazuma, kao i o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka, saopšteno je iz Kabineta predsednika Hrvatske.

„Interes Republike Hrvatske je stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Republika Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smeru jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Evropi. Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u BiH, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susedna zemlja, spremna dati svoj doprinos“, navodi se u saopštenju.

Posle sastanka sa Milanovićem, Dodik je razgovarao i sa predsednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem, prenele su „Nezavisne“.

 • Korisnik: Ami
  16/09/2020 - 21:08
  U Bosni su Bosanci, hoces nesto drugo imas Srbiju il Hrvatsku pa siroko ti polje. A svima je jasno da Dodik samo slana blender.
  • Komandant 1001 @Ami
   17/09/2020 - 08:25
   Da, u BiH su "bosanci" ali uvek su tamo Srbi i Hrvati....za "bošnjake" nisam siguran dali su bivši Srbi (dolaskom Islama u 15-tom veku preuzeli Muhameda)
 • Korisnik: Ami
  16/09/2020 - 20:34
  Dodik samo rovari i sam sebe ubjedjuje da ce opstat mu NAZOR drzava..al od nameta nema selameta...
 • Korisnik: Crni
  16/09/2020 - 19:23
  I kakva je to sada Velika pobeda za Srbe ??? Pa to Hrvatska govori vec 25 god..boze svako li je uzeo pero da pise po novinama...cccccc
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi