Bosna i Hercegovina, zastava
Profimedia
Bosna i Hercegovina, zastava

Profimedia

Bosna i Hercegovina, zastava, Foto: Profimedia

Eksperimentalno emitovanje će, kako je rekao, trajati do kraja leta, a od jeseni je plan da se krene u punom kapacitetu sa planiranim programima.

Momir Bulatović

Alo!/Masanori Jošida

On je objasnio da je reč o nadogradnji postojećeg sistema koji egzistira od 1993. godine, te da je RTV Herceg-Bosne sada postala većinski vlasnik Hrvatske radiotelevizije Kiseljak, televizije "Oskar C" i internet televizije "Prvi TV", te će preko tih kanala emitovati program RTV Herceg-Bosne.

Galić je za Srnu rekao da RTV Herceg-Bosne nije nikakva zamena za RTV kanal na hrvatskom jeziku u okviru postojećeg RTV sistema BiH.

"Kanal na hrvatskom jeziku u okviru RTV sistema BiH je ustavno pravo Hrvata i mi ćemo ga dobiti. Televizija Herceg-Bosne je nadogradnja sistema koji smo imali", naveo je Galić.

PROČITAJ JOŠ:

On veruje da će ovaj medijski projekat uspeti, jer su sve hrvatske političke opcije konsenzusom kroz Hrvatski narodni sabor BiH podržale Televiziju Herceg-Bosne.

Galić je naveo da je Vlada Hrvatske finansijski podržala obnovu prostorija RTV Herceg-Bosne kroz Kancelariju za Hrvate izvan Hrvatske i Kancelariju za stambeno zbrinjavanje.