Milo Đukanović
EPA
Milo Đukanović

EPA

Milo Đukanović, Foto: EPA

To, navodi se, piše u rešenju MUP-a ulcinjske filijale za građanska stanja i lične isprave, u kome se konstatuje da 2. jula prestaje da važi dozvola za privremeni boravak, svešteniku rođenom u Zavidovićima u BiH.

Smiljić je početkom aprila, zbog krivičnog dela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, shodno sporazumu o priznanju krivice, kažnjen sa 4.500 evra.

Suprotno zabrani, tada je vozio iz Ulcinja za Podgoricu.

Paroh Siniša Smiljić

Printscreen

Paroh Siniša Smiljić, Foto: Printscreen

Smiljić je tada ocenio da je osuđujuća presuda Osnovnog suda nepravedna i da krivično delo za koje je optužen ne narušava njegove moralne osobine niti ugrožava bezbednost i ugled države u kojoj živi od svoje 15. godine.

On je naveo da je zaboravio potvrdu za koju je imao legitimitet da je sam sebi izda i da je ona naknadno dostavljena tužilaštvu, ali nije uvažena jer se radilo o “delu u momentu”.

Kazao je i da je krivicu priznao i platio drakonsku kaznu samo da bi izbegao patnju porodice i đece.

Peticiju protiv rešenja Smiljicu je potpisalo za dva dana i 100 Albanaca, islamske i katolličke veroispovesti, rekao je predsednik crkvene opštine Ulcinj Božidar Mihailović.

Pročitaj još:

 

Komentari (1)

branka met

23.06.2020 16:36

Strah je sve veći. Zato, misli Knjaz, treba pritisnuti narod, pa počeo od sveštenika. Prpa, prpa, Knjaže! Što više pritišćeš narod to će biti veći otpor, a ti adio za sva vremena. Ali nećeš u svoje dvore, nego u ćorku, bajbok, aps, arest, zatvor ili...