Požar, Leskovac, vatra
Facebook printscreen
Vatrogasci požar vatra

Alo!/Masanori Jošida

Vatrogasci požar vatra, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

Četrdesetak vatrogasca i dva aviona "kanadera" gase požar koji je danas izbio na području Opštine Sućuraj na Hvaru, ali vatra nije pretila stambenim objektima, saopštili su u vatrogasnoj službi Starog grada na Hvaru.

Udari vetra nepodnošljivi, temperatura pala za 15 stepeni, ljudi u panici! Za vikend stiže ono najgore! (VIDEO)

AUTOR: Index/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 23.08.2019. 20:14 Jako nevreme s kišom, gradom, grmljavinom i vrlo snažnim udarima vetra zahvatilo je Miljevce u Dalmaciji. Nevreme, Foto: Youtube printscreen Temperatura je za sat vremena pala za čak 15 stepeni, sa 35 na samo 20 Celzijusa.

 

- Ovaj požar je izazvan udarom groma ali intervencijom vatrogasaca i uz pomoć kanadera uspeli smo zaustaviti njegovo širenje i verujem kako ćemo ga u idućih nekoliko sati staviti pod kontrolu - rekao je komandant vatrogasaca za Hinu.

 Dodao je da je vatrena stihija zahvatila nepristupačan teren što otežava njegovo gašenje.

Pročitajte još:

 

 Iz Ministarstva odbrane Hrvatske su izvestili da su od početka ovogodišnje protivpožarne sezone, 17. juna, do zaključno 23. avgusta, vazdušne protivpožarne snage bile angažovane u gašenju 31 požara, dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažovane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 182 pripadnika.

Bonus video: Gori automobil na Pupinovom mostu!